لیست اختراعات ميلاد فتحي


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 2
تاریخ اظهارنامه: 1393/06/04
مالک/مالکان: آقاي ميلاد فتحي
تاریخ ثبت: 1394/03/20
خلاصه اختراع:

گياه Stevia rebaudiana Bertoni داراي عوامل گلي كوزيدي (استويوزايد، ريبوديوزايد و دالكوزايد) با ساختار دي ترپن است كه عامل اصلي طعم شيرين گياه مي باشند. استخراج و فرآوري گليكوزيدهاي مفيد گياه منجر به توليد شيرين كننده رژيمي و بدون كالري با خواص آنتي هايپرگلاسميك و انسولينوترپيك مي شود كه در كاهش قند خون و فشار خون موثر است. در اين اختراع استخراج و خالص سازي گليكوزيدهاي مفيد گياه به كمك فرآيندهاي متوالي عصاره گيري و رنگبري انجام مي شود. انجام عمليات رنگبري در رنج دمايي خاص (بالاي C ˚30) و با استفاده از زغال فعال و خاك هاي رنگبر طبيعي (بنتونيت) نوآوري به كار رفته در اين اختراع است. در نهايت آناليز كيفيت به روش HPLC و با استفاده از ستون C18، خلوص نمونه به دست آمده را 90% تخمين زد.

تاریخ ثبت: 1394/08/03
خلاصه اختراع:

در سال هاي اخير تحقيقات متعددي حاكي از شيوع كمبود ويتامين د در كشور ما واكثر كشورهاي در حال توسعه وحتي ‏توسعه يافته مي باشد با توجه به اينكه مهمترين منبع تامين اين ويتامين نور خورشيد است ومنابع غذايي محدودي براي رفع ‏نياز روزانه بدن وجود دارد واين ويتامين نقش به سزايي درجلوگيري از اكثر بيماري هاي مهلك مثل انواع سرطان ها ‏،ديابت ، فشار خون، ‏MSو....دارد غني سازي مواد غذايي با اين ويتامين ضروري به نظر مي‌رسد .اما اين ويتامين حلاليت ‏بسيار كم در آب(كمتر از ‏g/L ‎‏ 1/‏0)دارد وحساس به نور و حرارت است وامكان غني سازي مواد غذايي به طور مستقيم با ‏اين ويتامين وجود ندارد .راه حل مناسب براي حل اين مشكل نانو انكپسوله كردن آن در تركيباتي با حلاليت ومقاومت ‏حرارتي بالا بااستفاده از يك فرآيند سريع وكم هزينه است كه .به اين منظور ما ويتامين د را در نشاسته با استفاده از روش ‏التراسونيك با موفقيت وبا كارايي انكپسوله كردن بالا انكپسوله كرديم نتايج ‏DLSذراتي كوچكتر از 40 نانومتررا نشان داد ‏و نتايج ‏XRD‏ وSEMمويد اندازه ذرات نانومتري وكريستاليتي كم بود ‏FTIR ‎مهمترين عامل تشكيل نانوذرات را پيوند ‏هاي هيدوژني نشان داد و ‏DSCحاكي از افزايش بسزايي در مقاومت حرارتي ويتامين د مي باشد كه اين امكان را فراهم ‏مي‌كند كه با توليد درمقياس صنعتي در انواع محصولات غذايي وحتي نانوايي بتوان از آن استفاده كرد وهمچنين نتايج آزمون ‏رهايش در شرايط شبيه سازي دستگاه گوارش نشان داد ميزان رهايش در معده بسيار اندك ونزديك به صفر وبيشترين ‏ميزان رهايش در ابتداي ورود به روده كوچك است كه موجب اافزايش ميزان زيست فراهمي اين ويتامين مي شود .شير به ‏عنوان مدل غذايي سرشار از كلسيم انتخاب شد وبا انجام تست پنل كوچكترين تفاوت معني داري در طعم و بافت شير غني ‏شده با شير معمولي ديده نشد

موارد یافت شده: 2